LIVE TEXT | Război în Ucraina. În Severodonetsk, trupele ruse au început să lupte diferit. Norvegia a donat Ucrainei 22 de sisteme de artilerie autopropulsate

LIVE TEXT | Război în Ucraina. În Severodonetsk, trupele ruse au început să lupte diferit. Norvegia a donat Ucrainei 22 de sisteme de artilerie autopropulsate

UPDATE 06.05 Nevzorov a estimat probabilitatea ca Putin să rămână fără bani pentru războiul cu Ucraina

Autorităţile ruse vor găsi bani pentru războiul cu Ucraina. Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin , nu va putea ajunge într-o situaţie în care să nu aibă bani pentru războiul cu Ucraina.

Dacă sancţiunile occidentale îl fac să rămână fără bani, liderii ţării „vor scoate biberoanele din gura orfanilor, le vor vinde, şi vor obţine banii de care au nevoie”, a spus prezentatorul TV rus Alexander Nevzorov într-un interviu cu redactorul şef Olesya Batsman.

Potrivit interlocutorului, sancţiunile au efecte pe termen lung.

"Nu prea mă bazez pe sancţiuni. Înţeleg că sancţiunile europene sunt o armă foarte puternică. Dar înţeleg că nicio sancţiune nu va ajunge vreodată din urmă vreun război", - a spus prezentatorul TV.

__________________________________________________________________________________________

UPDATE 05.22 Două oraşe din Ucraina sunt ameninţate de o posibilă ofensivă viitoare a Rusiei

Nikolaev şi Zaporojie sunt ameninţate de ofensiva Rusiei, a avertizat Vitaly Kim. Situaţia se poate dezvolta foarte repede, a menţionat şeful administraţiei militare regionale Nikolaev.

"În următoarele luni, cred că ei (ruşii) au unele oportunităţi de a ataca Zaporojie şi Nikolaev. Dar până acum nu vedem nicio regrupare sau grupuri mari de trupe de atac", - a spus oficialul. Potrivit acestuia, acum totul se mişcă foarte încet, dar situaţia se poate dezvolta foarte repede.

UPDATE 03.10 „Se aude vuietul luptei”: Forţele Armate sunt deja lângă Herson - Arestovich

Armata ucraineană este deja lângă Herson, a transmis Oleksiy Arestovich. Vuietul luptei se aude deja în oraş, a declarat consilierul şefului biroului preşedintelui Vladimir Zelensky Alexei Arestovich, activistului rus pentru drepturile omului Mark Feigin .

Potrivit acestuia, apărătorii statului ucrainean se află la aproape 20 de kilometri de Herson. Arestovici a remarcat că această situaţie s-a dezvoltat în ciuda faptului că nicio asistenţă din partea Occidentului nu a ajuns încă la forţele armate.

__________________________________________________________________________________________

UPDATE 02.49 Cozi imense pentru hrană, în Mariupol

Invadatorii au pus în scenă un fel de „jocuri ale foamei” pentru locuitorii din Mariupol pentru ajutor umanitar.

Din moment ce cetăţenii pur şi simplu nu au altă sursă de hrană, pentru a face rost de mâncare, locuitorii din Mariupol trebuie să se înscrie la o coadă cu două-trei zile înainte.

___________________________________________________________________________________________

UPDATE 02.29 Ruşii au suferit pierderi grave în regiunea Herson într-o singură zi

Forţele Federaţiei Ruse au încercat să-i împingă pe soldaţii ucraineni din poziţiile lor, dar nu a reuşit, se arată într-un comunicat al Forţelor Armate Ucrainiene.

Avioanele Forţelor Armate ale Ucrainei au lovit concentrări ale forţelor ruse din sud şi una dintre fortăreţele inamicului din regiunea Herson. Unităţile de rachete şi artilerie au distrus pe 8 iunie 30 de inamici şi trei depozite de muniţii de campanie inamice, conform comandamentului operaţional „Sud”.

De-a lungul liniei de contact situaţia în direcţia de sud este dinamică şi tensionată.

„Inamicul rus continuă să lupte pe liniile de apărare ocupate. Tacticile predominante sunt duelurile de artilerie şi mortiere, dar uneori inamicul merge şi la lupte, încercând să împingă fizic unităţile noastre din poziţiile lor. Dar fără succes; s-au retras, lăsând morţi, răniţi şi echipamente avariate", relatează OK Pivden.

"Unităţile noastre de rachete şi artilerie au distrus 30 de raşişti inamici, două unităţi blindate şi patru vehicule în timpul misiunilor de luptă. Trei depozite de muniţii de campanie au fost, de asemenea, distruse în trei aşezări diferite din regiunea Herson", se arată în comunicat.

___________________________________________________________________________________________

UPDATE 01.41 Dezastru în Mariupol

În Mariupol , „50-100 de cadavre sunt găsite la fiecare secundă sub resturile a cinci blocuri”, a declarat consilierul primarului Petr Andryushchenko.

___________________________________________________________________________________________

UPDATE 00.35 În Severodoneţk, trupele ruse au început să lupte diferit

La Severodoneţk, conducerea „proaspătă” a inamicului, din mai multe motive arăta un nou „stil” în purtarea ostilităţilor, a spus un consilier al Preşedinţiei Ucrainei. Inamicul s-a retras şi a lucrat mai ales cu artileria şi avioanele.

Oponentul a rupt contactul cu trupele ucrainiene. Nu există lupte strânse, i-a spus consilierul şefului biroului preşedintelui Vladimir Zelensky, Alexey Arestovich activistului rus pentru drepturile omului Mark Feigin .

„În Severodoneţk, ruşii au rupt contactul, s-au retras şi lucrează mai ales cu artileria şi avioanele. În consecinţă, înăuntru este gol. Adică au plecat ruşii, ai noştri au plecat, astfel încât artileria să lovească spaţiul gol. Ei trag acolo cu sârguinţă, fără prea mult succes... ”, a spus el.

„… Conducerea demonstrează un stil nou. Şi demonstrează un stil nou, fie pentru că este foarte inteligentă, fie pentru că înţelege că trupele au suferit pierderi grele", - a spus el.

___________________________________________________________________________________________

ŞTIRE INIŢIALĂ Norvegia a donat Ucrainei 22 de sisteme de artilerie autopropulsate M109

Norvegia a transferat în Ucraina 22 de sisteme de artilerie autopropulsate M109 cu piese de schimb şi muniţie. „Dezvoltarea războiului din Ucraina indică faptul că echipamentele mai grele şi sistemele de arme trebuie acum donate”, a transmis Ministerul Norvegian al Apărării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?